T.C. Kırklareli Üniversitesi
Pınarhisar Meslek Yüksekokulu

V. GELENEKSEL TURİZM'DE KARİYER GÜNLERİ PANELİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bu haber 29.12.2011 tarihinde yayınlandı ve toplam 1075 kez okundu. Bu haber kategorisinin RSS beslemesi için tıklayınız.
Meslek Yüksekokulumuzun  V. GELENEKSEL  TURİZM' DE KARİYER GÜNLERİ PANELİ 28 Aralık 2011 Çarşamba günü saat 14.00’da Rektörlük Kültür Merkezi Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kırklareli Vali Yardımcısı Günay Öztürk, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç, Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen, Pınarihsar Belediye Başkanı Mustafa Cingöz, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Dursun ve Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları ile öğrenciler izledi.

Panel Başkanlığı’nı Kırklareli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Turan yaptı. Panelist olarak; Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut Bağcı, Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Direktörü Murat Çakan, İstanbul Divan Asia Hotel Kat Hizmetleri Müdürü Ayşem Dedeoğlu, Merit Halki Palace Hotel Genel Müdürü Bülent Hasan Reisoğlu yer aldı.

Sayın Rektörümüz konuşmasında; “Meslek Yüksekokullarımızda üniversitemizin önemli parçalarıdır. Onlarda eğitim-öğretimin yanı sıra bilimsel toplantılara önem veriyorlar. Mümkün olduğu şekilde bunları sık olarak gerçekleştirmeye gayret ediyorlar. Bir taraftan yöremize katkıda bulunurken, diğer taraftan eğitüim ve öğretim alanında özellikle de uygulamada uzmanlarla buluşmak suretiyle öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize böyle imkanlar sağlıyoruz.

Pınarhisar Meslek Yüksekokulu’da başta Müdürümüz Bahtiyar Dursun bey olmak üzere Öğretim Üyesi arkadaşlarımız ile birlikte çok hızlı bir gayretin içine girdiler. Her alanda yeni adımlar atıyorlar. Bizde üniversite olarak onlara hiçbir desteğimizi eksik etmiyoruz. İsteklerini anında sonuçlandırmaya çalışıyoruz. Bütün Meslek Yüksekokullarımız ile bu şekilde bir dayanışma içerisindeyiz. Çok yakın bir işbirliği ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunuyoruz. Pınarhisar Meslek Okulumuz’da bu yakınlığı ve işbirliğini fırsata dönüştürüyor. Çok hızlı bir şekilde gelişiyor. Umuyoruz ki bu öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine yansıyacaktır. Aynı zamanda öğretim üyelerimizin bilimsel alanda gelişmelerini teşvik edecektir” dedi.
Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal TURAN konuşmasında; Turizmin milyonlarca insanın üretim ve tüketim yönüyle bölgenin kalkınması ve ülke ekonomisine büyük katkıları olduğunu söyleyerek rakamlarla örneklemelerde bulundu.

Genç Turizmciler Derneği Başkanı Bulut BAĞCI konuşmasında; Türkiye olarak turizm ülkeleri arasında ilk 5'te olmayı hedeflediğimizi ve bunu gerçekleştirilebilmesi için doğanın verdiği imkanları hizmet ile birleştirilmesine ve kaliteli eğitim   ile personelin yetiştirilmesi konusuna değinmişlerdir.

Genç Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Direktörü Murat ÇAKAN konuşmasında; turizmde markalaşmanın önemli olduğundan ve ülke olarak turizm de markalaşmayı başarmamız gerektiğini ve bununda başarılı bürokrat, akademisyen, yönetici, girişimcilerimizi teşvik ederek başarabileceğimizi vurgulamışlardır.

İstanbul Divan Aisa Hotel Kat Hizmetleri Müdürü Ayşem DEDEOĞLU konuşmasında; eğitim ve turizm sektörünün birlikte hareket etmesi gerektiğini turizm bölümünde eğitim gören öğrencilerin karşılaştıkları olaylar karşısında yetenek kazanıp yetki ve görevleri arasındaki sorumlulukları alarak daha insancıl olarak kendilerini yetişmeleri konusuna değinmiş ve turizm sektöründe kaliteli ve eğitimli personellere ihtiyaç duyulduğunu belirlemişlerdir.

Merit Halki Palace Hotel Genel Müdürü Bülent Hasan REİSOĞLU konuşmasında; turizm alanında eğitim gören öğrencilerin eğitimlerinin devamını sürecinde gelişimlerini sektör içerisinde yer alarak veya staj hareketliliği içerisinde bulunarak tecrübe edebileceklerine değinmişlerdir.

Panel sonunda katılımcılar öğrencilerin staj yaparken dikkat etmeleri gereken noktaları ve sektörde hangi bölümleri seçerek nasıl daha ileri gidebilecekleri sorularına yanıtlar vermişlerdir.

Ayrıca Panel sonunda katılımcıların hediyelerini Pınarhisar Kaymakamı Mevlüt Özmen takdim etmiş ve panelin hazırlanmasında katkıları olan Turizm Otel İşletmeciliği, Turizm Seyahat Hizmetleri ve İkram Hizmetleri bölümü öğretim elemanlarına Pınarhisar Savcısı Cihan Sağlam Teşekkür Belgesi takdim etmiştir.

Yukarı Git
  Pınarhisar Meslek Yüksekokulu
Çeviri özelliğinden yararlanmaya başlamak için lütfen bir dil seçiniz.